Felix Gall

Dit is de pagina over Felix Gall. De Oostenrijker komt uit voor het Franse AG2R-Citroën. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Gall en houdt tevens zijn biografie bij.  

felix gall

Gall wordt wereldkampioen bij de junioren

Gall is geboren op 27 februari 1998. Op jonge leeftijd maakte de Oostenrijker al veel indruk door in 2015 wereldkampioen te worden bij de junioren. In de sprint was hij sneller dan de Fransman Clément Betouigt-Suire. Vanaf 2017 rijdt Gall voor het opleidingsteam van DSM-firminich (voorheen Team Sunweb). Tot en met 2019 rijdt de Oostenrijker nog in het beloften team. Het grootste succes dat hij hier weet te boeken is het eindklassement in de Istrian Spring Trophy en de nationale titel op de weg bij de beloften. 

Vanaf 2020 mag Gall zich officieel prof noemen. In zijn eerste jaar als prof weet hij nog geen potten te breken. De grootste wedstrijden die hij rijdt zijn de Waalse Pijl en het WK op de weg. In beide races weet hij de finish niet te halen. Ook in het jaar erop weet de Oostenrijker niks te winnen. Hij besluit dan ook om DSM-firminich te verlaten en zich aan te sluiten bij AG2R-Citroën. 

Gall boekt zijn eerste successen bij AG2R-Citroën

In zijn eerste jaar bij de Franse formatie weet Gall nog niet te winnen, maar laat hij wel zien dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst. Hij maakt zijn debuut in de Giro en weet hier als 50e in het klassement te eindigen. Ook in de Ronde van de Alpen maakt hij indruk door als zesde te eindigen in het klassement.

Zijn grote doorbraak vindt echter plaats in de Tour de France van 2023. Na de vijfde etappe mocht Gall de bolletjestrui dragen nadat hij genoeg punten had gepakt in de ontsnapping. Zijn hoogtepunt beleefde hij echter twee weken later, toen hij de koninginnenrit wist te winnen. Hij zat in de kopgroep en viel aan op de één-na-laatste klim. Vervolgens gaf hij zijn voorsprong niet meer weg. Simon Yates kwam na iets meer dan dertig seconden als tweede over de streep. Uiteindelijk eindigde Gall als achtste in het klassement en kan zeer tevreden terug kijken op zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De andere overwinning die hij boekt dit jaar is in de Ronde van Zwitserland. Hier was hij de sterkste in de vierde etappe. Gall heeft een contract tot en met 2025 bij AG2R-Citroën.

Also read

Felix Gall News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments